Това заяви народният представител от ПП-ДБ Андрей Гюров пред bTV. По

...
Това заяви народният представител от ПП-ДБ Андрей Гюров пред bTV. По
Коментари Харесай

Андрей Гюров, ПП-ДБ: Смяната на личността на Иван Гешев няма да върне чувството за справедливост

Това съобщи националният представител от ПП-ДБ Андрей Гюров пред bTV.

 

По думите му това, което е значимо да се случи в конституционната промяна, е да бъде обезвластен основният прокурор и той да не се възпроизвежда – един Гешев да основава други Гешевци. Това ще даде резистентност на правосъдната система, безапелационен бе Гюров.

 

Във връзка с краткотрайната комисия, която бе основана за да реши дали да бъдат свалени имунитетите на народните представители Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ, Кирил Петков от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, депутатът разяснява следното:

 

„ Намерението ни е Комисията за имунитетите да свърши работата си до 18 юли. Погледнахме материалите. Аз се срещнах с тях в деловодството. В предишното е имало комисии, които се оправят в границите на седмица. Грешен е методът по политически аргументи да се желаят депутатски имунитети. Защо до момента не беше направено? Сега има политическа потребност те да влязат едновременно “, съобщи той

 

Гюров изрази мнение, че съставянето на Комисията е институционален метод за изговаряне за свалянето на имунитетите, а задачата е да се произнесе дали стимулирано са поискани те.

 

„ Ще се обясни по кое време са почнали следствията, има ли нова информация. Това ще даде мотив на народните представители да схванат от какво по-нататък има потребност правосъдната промяна ", добави националният представител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР